Extern contact in het ondersteuningsteam

Mijn naam is Sietske van den Bosch.

 

Opvoeden is vaak leuk en vanzelfsprekend, maar kan ook een hele klus zijn.
Soms hebt u daar misschien hulp of praktische tips bij nodig of iemand die even met u meedenkt.
De medewerkers van het CMD Geldrop-Mierlo (Centrum voor Maatschappelijke Deelname) zijn er voor kleine en grote vragen van ouders en jongeren over opgroeien en opvoeden. 
U kunt denken aan vragen over slapen, eten, de ontwikkeling van uw kind, het gedrag, kinderen en scheiding of pesten enzovoort.
De klantadviseur Jeugd gaat samen met u op zoek naar een antwoord of oplossing. 
U krijgt in een gesprek gerichte tips waarmee u zelf verder kunt. Soms zijn er meerdere gesprekken nodig. 
Dan maakt zij samen met u een plan van aanpak. 
Daarbij bekijken we samen wat u zelf als ouder kunt, eventueel met hulp van school of familie, buren of vrienden. 
Als dat niet voldoende is, bekijkt de klantadviseur in overleg met u welke hulp ingezet moet worden.

Vanuit onze school is Minke Coolen betrokken. 
U kunt haar bereiken via het algemene nummer 040-2893899 of mailen naar s.van.den.bosch AT geldrop-mierlo DOT nl of cmdjeugd@geldrop-mierlo.nl

 

 

 

Mijn naam is Nikki Groen.

 

De ontwikkeling van je kindje is een mooi en interessant proces. Ook hoe je daarin mee groeit als ouders en samen een aantal stappen doorloopt. Dit is vaak genieten maar soms ook zoeken met elkaar naar het juiste pad. Vanuit de GGD zijn we er om te ondersteunen in vragen die opkomen tijdens het volgen van dit pad.

 

Ik ben Nikki, 38 jaar, moeder van 2 dochters en werk Jeugdverpleegkundige bij de GGD. Ik ben verbonden aan verschillende basisscholen, waaronder Puur Sang. Samen met mijn collega’s zien wij de kinderen uit groep 2 en groep 7 voor de reguliere gezondheidsonderzoeken. Daarnaast ben ik ook contactpersoon voor school als het gaat om samenwerking tussen school en de GGD.  

Naast de reguliere onderzoeken is er ruimte voor vragen en zorgen over jouw kind of vanuit jou rol als ouder. Met een brede blik kijken ik naar wat er speelt op zowel sociaal als medisch vlak en gaan samen kijken welke weg de juiste is om te gaan volgen. Door vroeg te signaleren kan preventief gewerkt worden en zo komen we uit op: voorkomen is beter dan genezen.

 

Jouw kind staat in dit geheel centraal. Zowel tijdens de gezondheidsonderzoeken als tijdens de gesprekken en de contacten met school. Samen zorgen we voor een veilige omgeving om te kunnen ontwikkelen, groeien en bloeien!

 

Hebt u vragen of wilt u gewoon wat kwijt, ik ben bereikbaar op:

n.groen AT ggdbzo DOT nl

088-0031554 (direct nummer)

Aanwezig: Dinsdag, woensdag ochtend, donderdag en vrijdag.

 Mijn naam is Linda van Rooij

 

Ik ben 39 jaar en woon met mijn man en zoon in Veldhoven. In mijn vrije tijd houd ik van sporten en muziek. Als 21-jarige begon ik als leerkracht in het basisonderwijs, maar al snel ontdekte ik daar het beroep van de orthopedagoog. Uiteindelijk besloot ik om zelf ook deeltijd Pedagogische Wetenschappen te gaan studeren, richting Orthopedagogiek, in Nijmegen. Tot op de dag van vandaag ben ik blij met deze keuze. Mijn missie was en is om (wetenschappelijke) theorie en praktijk zo goed mogelijk samen te brengen en vooral toepasbaar te maken voor in de klas. Na deze studie ben ik als orthopedagoog/gedragswetenschapper op verschillende scholen aan de slag gegaan. 

 

Sinds 2013 werk ik met veel plezier bij het Expertise Netwerk van de Eenbes. Ik ben als orthopedagoog verbonden aan de Eenbes-scholen van Heeze en Mierlo, waar ik ook deelneem aan de zorgteams/ondersteuningsteams. Als je heel goed kijkt en luistert naar kinderen en daar onderliggende kennis aan kunt koppelen, heb je een schat aan informatie. Door te sparren met leerkrachten, interne begeleiders, directeuren en ouders, probeer ik de ontwikkeling van leerlingen en scholen te ondersteunen en bevorderen. Samen weten en kunnen we heel veel! Verder bestaan mijn werkzaamheden o.a. uit het verrichten van handelingsgerichte diagnostiek bij alle leerlingen van de Eenbes en geef ik trainingen/workshops aan collega's van de Eenbes.

 

Graag tot ziens op Puur Sang! Ik werk op maandag, dinsdag en donderdag. Voor vragen of ondersteuning vanuit mijn kant, kunt u zich wenden tot de interne begeleider van de school.