Ons team

Leerkrachten

Leerkrachtondersteuners

Directie

Interne begeleiders

Onderwijsondersteunend personeel

Rob van den Crommenacker

Directeur

Mijn naam is Rob van den Crommenacker en sinds augustus 2018 ben ik directeur van Kindcentrum Puur Sang. Een prachtige baan met veel uitdaging, ambitie en mogelijkheden.

Mijn uitdaging is om samen met gepassioneerde teamleden een leeromgeving te creëren, waarin kinderen met veel plezier naar school gaan. Bij Puur Sang kunnen kinderen zich ontwikkelen op hun eigen niveau, met eigen kwaliteiten en talenten.

Wat we niet willen vergeten, is de aandacht voor de manier waarop kinderen bewust omgaan met zichzelf en anderen. Aandacht voor de actualiteit en maatschappelijke veranderingen zijn daarbij erg belangrijk. Dit willen we in samenwerking met u als ouder bereiken, om zo veel vrolijke gezichten van kinderen in de school te zien.

Naast het werk op school ben ik man van Judith, vader van mijn twee lieve kinderen Diede en Sem, en onderdeel van een fijne familie- en vriendenkring. Veel tijd gaat naar school en deze sociale kring. Tijd vrijmaken voor mijn hobby’s; zaalvoetbal, padel en kamperen geven me energie en zorgen voor balans.

Tot ziens in de school!

Ivo Solleveld

Conciërge locatie Lucia

Martine van Gerwen

Leerkracht groep 1-2-3a locatie Loeswijk
Mijn naam is Martine van Gerwen en sinds 2009 ben ik werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Na heel wat jaren gewerkt te hebben in Geldrop kom ik vanaf maart 2021 het team van Puur Sang versterken. Ik ga aan de slag als juf van groep 1-2-3 op locatie Loeswijk en heb hier enorm veel zin in!
Zelf woon ik in Heeze, samen met mijn vriend en zoontjes Ben en Beau. In mijn vrije tijd onderneem ik graag leuke dingen met mijn gezin, ga ik regelmatig een rondje hardlopen en vind ik het heerlijk om lekker in de zon een boek te lezen.
Werken in het onderwijs is het mooiste wat er is! Ik vind het belangrijk dat er een fijne sfeer hangt in de groep, waarbij veiligheid en vertrouwen voorop staan. Ieder kind moet zichzelf kunnen zijn. Wanneer je lekker in je vel zit, zul je pas tot leren komen en jezelf optimaal kunnen ontwikkelen. Ik ben er trots op dat ik een bijdrage mag leveren aan deze ontwikkeling.

Lynette Dijkman

Leerkracht groep 1-2-3a locatie Loeswijk

Na mijn afstuderen in 2012 ben ik meteen begonnen met werken op bs. Loeswijk. Ik heb niet lang na hoeven denken over de keuze voor deze school. De kijk op kinderen en onderwijs en het fusie-traject dat op de planning stond, vond ik een ontzettend interessante uitdaging.
Naast mijn werk voor de klas heb ik de tweejarige masteropleiding Leren en Innoveren gevolgd, een opleiding waarbij vernieuwingen in het onderwijs centraal staan. Sinds vorig jaar ben ik naast groepsleerkracht dan ook innovatiecoördinator. Ik richt me op dit moment vooral op het begeleiden van het fusie-traject en het vormgeven van het onderwijs volgens de visie die we samen gevormd hebben.
Het onderwijs blijft voor mij een ontzettend boeiend vak, omdat het elke dag, week, maand en jaar weer anders is. Ik vind het belangrijk om steeds op zoek te blijven gaan naar manieren om kinderen te inspireren en te laten groeien. Een van de mooiste momenten vind ik als kinderen ergens mee geoefend hebben en ze ineens doorhebben dat ze het daarna helemaal zelf kunnen. Die verwondering en dat gevoel van trots dat je dan op zo’n gezichtje ziet.. geweldig!

Ardy Koot

Leerkracht groep 1-2-3b locatie Loeswijk

Als klein meisje wilde ik al juf worden en in 2012 werd deze droom werkelijkheid toen ik afstudeerde aan De Kempel in Helmond. Sinds schooljaar 2017-2018 ben ik met veel plezier werkzaam op Kindcentrum Puur Sang.
Elke dag zet ik mij in om samen met de kinderen in de klas het beste uit de dag te halen. Hierbij vind ik het belangrijk dat we plezier, respect voor en vertrouwen in elkaar hebben.

Astrid Reisenberger

Leerkracht groep 1-2-3b locatie Loeswijk

Na zo’n 15 jaar een eigen bedrijf te hebben gehad, nog wat omzwervingen in diverse sectoren, ben ik in 2019 afgestudeerd aan Hogeschool de Kempel, in Helmond. Ik ben moeder van zes, inmiddels volwassen kinderen, waarvan er nog twee studeren. Deze ervaring neem ik mee in mijn klas.

Sinds 2021 ben ik werkzaam bij Puur Sang. Ik ben gevallen voor de magische kant van de onderbouw, de onbevangenheid van kinderen en de creativiteit die ik erin kwijt kan om aan te sluiten bij de belevingswereld van kinderen. Door te spelen oefenen jonge kinderen hun sociale, motorische en communicatieve vaardigheden. Ik prijs mij gelukkig dat ik de kinderen iedere dag verder mag helpen in hun ontwikkeling. Zij zitten vol talenten die ontdekt en gestimuleerd mogen worden.

Een goede sfeer in de groep is een randvoorwaarde om te kunnen leren. Daarnaast moeten kinderen zich veilig voelen. Iedereen mag er zijn!

De laatste schakel die van onschatbare waarde is voor de ontwikkeling van uw kleuter en jong kind, bent u als ouder zelf! Ik hoop dan ook op een prettige samenwerking met een open communicatie met u. Mijn deur staat altijd voor u open.

Voel u welkom in onze klas!

Anke Bernards

Leerkracht groep 4-5 locatie Loeswijk

Komende uit een heuse onderwijsfamilie was het voor mij vroeg duidelijk: Ik word later juf! Ik genoot er vroeger al van als ik met mijn vader mee mocht naar zijn school. En later, toen ik inmiddels op de PABO zat, vroegen de niet-onderwijzers op familiefeestjes vaak of we het ook wel eens over iets anders konden hebben dan het onderwijs…..
Ik heb voor het onderwijs gekozen omdat het een zó veelzijdig beroep is. Het sluit aan bij mijn brede interesses en hele diverse hobby’s. Ik geniet van uitdagingen en vernieuwingen en die zijn er in het onderwijs genoeg! Mijn leergierigheid heeft geresulteerd in het volgen van meerdere cursussen en twee aanvullende post-HBO opleidingen, te weten: Remedial Teaching en Taalcoördinator.
Bij het werken in de klas staan voor mij plezier, zelfvertrouwen, respect voor elkaar en (ontdekkend) leren centraal.
Na mijn afstuderen aan de PABO in 1998 heb ik op verschillende scholen in onder meer Tilburg en Eindhoven gewerkt. Vervolgens heb ik 14 fijne jaren in bijna alle groepen op de Loeswijkschool mogen werken. En nu mag ik, na de fusie, al een aantal jaar alle talentjes zien groeien op kindcentrum Puur Sang!

Teun Steenbakkers

Conciërge beide locaties

Marieke Loeffen

Schoolcoach

Mijn naam is Marieke Loeffen, woonachtig in Sevenum met mijn man Herman, mijn zoon Bas (8) en dochter Femke (10). Al sinds 2001 werk ik met veel enthousiasme in het onderwijs. De eerste tien jaren heb ik met heel veel plezier voor de klas gestaan en o.a. intern begeleider en directeur van een basisschool geweest.

Sinds mei 2022 werk ik bij Puur Sang als schoolcoach. Ik bied begeleiding aan leerlingen, individuele onderwijsgevenden en aan het gehele team van Puur Sang. Ik werk samen met de zorgcoördinatoren en ben onderdeel van het managementteam. De basisschool is een heerlijke werkplek met elke dag een andere dynamiek. Iets kunnen betekenen in de ontwikkeling van kinderen, maar ook van volwassenen, is voor mij het mooiste wat er is.

Gemma van der Vleuten

Leerkracht groep 4-5 locatie Loeswijk

Mijn naam is Gemma van der Vleuten en op maandag, dinsdag en woensdag mag ik de kinderen van groep 4/5 op de locatie Loeswijk begeleiden.

Inmiddels ‘draai ik al een aantal jaartjes mee’ in het onderwijs, en nog steeds fiets ik met evenveel plezier ’s ochtends naar school als op mijn allereerste schooldag. Ik geniet van de onbevangenheid, leergierigheid, openheid, verwondering en creativiteit die kinderen me telkens weer laten zien en waarin ik hen mag uitdagen en begeleiden.

Een dag in groep 4/5 is een dag vol kletsen, lol maken, spelen, vieren, ontdekken, delen, doorzetten en samenwerken. Vanuit ieders kwaliteiten leren we van en met elkaar.

Naast mijn werk in de klas, vind ik het leuk om met onderwijsontwikkeling bezig te zijn.

Ik ben enthousiast over de visie op toekomstgericht onderwijs van Puur Sang en blij met het grote team professionals waar ik onderdeel van mag zijn.

Ik ben unitvoorzitter van de unit 4-5. De afgelopen jaren heb ik me bezig gehouden met het traject naar het worden van Brainportschool.

Dat het ons als team gelukt is, maakt me trots en het biedt ons nieuwe kansen.

Gelukkig blijft er naast het onderwijs nog genoeg tijd over voor ontspanning. Ik fiets en wandel graag, houd van bakken en koken en laat me met grote regelmaat inmaken bij het spelen van gezelschapsspellen met familie en vrienden.

Martje Wijnhoven

Leerkracht groep 4-5 locatie Loeswijk

Sabine Nieuwenkamp

Leerkracht groep 6 locatie Loeswijk

In 1997 ben ik afgestudeerd aan de pabo, snel daarna ben ik gaan werken op de kleinste school van de Eenbes.

Daar heb ik 15 jaar met veel plezier gewerkt in veel verschillende 2- en 3- voudige combinatieklassen.

In 2013 ben ik gaan werken op basisschool St. Lucia, nu onderdeel van kindcentrum Puur Sang .

Na 6 jaar op de locatie Lucia te hebben gewerkt, werk ik alweer 2 jaar op Loeswijk.

Als leerkracht vind ik het belangrijk dat kinderen met veel plezier naar school gaan, en dat er een gezellige en fijne sfeer in de klas aanwezig is.

Ik houd me binnen Puur Sang ook bezig met de programma’s Kurzweil en Bouw!.

Ook zit ik al een aantal jaren in de Mr, de laatste 2 jaar als secretaris

Jose de Wit

Conciërge locatie Loeswijk

Jelke Willems

Leerkracht groep 6 locatie Loeswijk

Ik ben Jelke Willems en ik ben sinds het schooljaar 2022-2023 werkzaam op Puur Sang. 

Na de Pabo ben ik les gaan geven op het Vmbo. Ik heb daar veel gewerkt met kinderen die een beetje extra ondersteuning nodig hadden. Als coördinator Leefstijl heb ik me gespecialiseerd in de sociaal-emotionele ontwikkeling van de ‘puber’. Daarbij vind ik de executieve functies ook erg belangrijk. Hoe kan een kind zich op een fijne manier ontwikkelen naar een zelfstandige jongvolwassene en wat heeft hij/zij daarvoor nodig? 

Na wat jaartjes op het Vmbo en wat zijweggetjes in het ondernemer vak, ben ik uiteindelijk in het basisonderwijs terecht gekomen. Op Puur Sang mag ik lesgeven aan de bovenbouw.  

Ieder kind maakt zijn eigen ontwikkeling en groei door. Ik ben er trots op dat ik ze in het onderwijs mag helpen ontwikkelen tot een beste versie van zichzelf. 

Edwin Walet

Leerkracht groep 7-8 locatie Loeswijk

Veel kinderen beleven het grootste deel van de dag op de basisschool.

Ze leren, spelen, werken op deze plek en maken contact met andere mensen.

Als leerkracht begeleid ik graag kinderen en help ze met hun vragen en onderwijsbehoeften.

Ik word blij om samen met de ouders/verzorgers de kinderen op weg te helpen richting de volwassenheid.

Vertrouwen in elkaar, aangaan van verbindingen, wederzijds respect en een goede sfeer zijn belangrijke aspecten voor mij.

Naast het begeleiden van kinderen, in de rol van leerkracht, ben ik ook opgeleid als schoolopleider/stagecoördinator. Jonge en/of startende collega’s coachen geeft afwisseling in een drukke dag en doe ik met veel plezier. In mijn vrije tijd ben ik graag op het voetbalveld als trainer/coach actief bezig. Dit geeft me voldoende ontspanning ook al heeft het natuurlijk een bepaalde overlap met mijn werk.

Corine Fenu

NT2-leerkracht

Ik ben Corine Fenu. Na het afronden van de Pabo werkte ik 9 jaar in het onderwijs als groepsleerkracht. Daarna volgde ik mijn creatieve hart en hield ik mij jarenlang fulltime bezig met het illustreren en schrijven van o.a. kinderboeken.  

Omdat ik het werken met kinderen en collega’s miste, rolde ik 2,5 jaar geleden toch het onderwijs weer in. Deze keer in een functie die mij altijd al aansprak: als leerkracht NT2.  

NT2 staat voor Nederlands als tweede Taal. Ik begeleid leerlingen die thuis een andere moedertaal spreken dan Nederlands. De diversiteit aan leerlingen, achtergronden en niveaus maakt mijn werk heel afwisselend.  

Ik haal heel veel plezier uit het bedenken van creatieve en gevarieerde lessen, zodat de leerlingen op een leuke manier en spelenderwijs de Nederlandse taal leren.  

Floor Haaksman

Vakleerkracht techniek en beeldende vorming
Sinds 2018 werk ik als vakleerkracht techniek en beeldende vorming op Kindcentrum Puur Sang.
Wat een feest is het iedere keer weer, om mijn passie te mogen delen met alle kinderen!
Ontdekken wat je kunt maken van restmateriaal, creatieve oplossingen bedenken voor problemen die we tegen komen, het aanleren van een nieuwe techniek, leren samenwerken aan een opdracht, allemaal dingen die terugkomen in de lessen.
Het enthousiasme van de kinderen geeft enorm veel energie. Ik hoop dit nog jaren te mogen doen!

Ronja van Stiphout

Leerkracht groep 1 locatie Lucia

Ingrid Geus

Leerkracht groep 1 en 3a locatie Lucia

Geertje Biemans

Leerkracht groep 1-2a locatie Lucia

Mijn naam is Geertje Biemans. Ik werk sinds dit schooljaar op locatie Lucia van Puur Sang.
Een jaar geleden ben ik voor de liefde verhuisd vanuit het midden van het land naar Geldrop.
Toen heb ik via de invalpool kennis mogen maken met de verschillende scholen binnen de Eenbes.
Na een jaar invallen en kennis maken met de scholen in het Brabantse land, mocht ik komen werken op Puur Sang.
Graag ga ik deze uitdaging aan!

Ik vind het tof om elke dag bezig te mogen zijn met de ontwikkeling van de kinderen. Samen met de kinderen in mijn klas probeer ik erg elke dag er een leuke dag van te maken waarbij we meer mogen leren van en met elkaar. Ik word erg enthousiast als ik samen met de kinderen de wereld steeds een beetje meer mag gaan ontdekken. Vooral bij vakken als Da Vinci en Muziek kan ik hierin mijn ei kwijt. Dit jaar volg ik de gymopleiding, zodat ik me meer kan verdiepen in dit vak. Zo kan ik straks ook in de gymzaal een leuke en enthousiaste juf zijn.
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te bakken en te koken. Ook vind ik het gezellig om af te spreken met familie en vrienden.
Daarnaast hoop ik straks ook weer wat meer tijd te hebben om hoorn te spelen alleen en samen in een orkest.

John van Seggelen

Vakleerkracht Wetenschap en Techniek

Als hybride docent je passie beoefenen, dan haal je het maximale uit jezelf. Mijn doel is om kinderen met plezier wetenschap en techniek laten beleven en dat werpt zijn vruchten af. De verbazing en verwondering die kinderen in mijn lessen opdoen zijn voor mij heel dankbaar.

Het is geweldig om kinderen te mogen coachen / te stimuleren in hun onderzoekende houding. Zodat ze met hun eigen bedachte ideeën uitdagingen aan gaan, zelf oplossingen mogen bedenken en ook uitproberen. Op deze manier laat je ze spelenderwijs kennis maken met het prachtige vak Wetenschap en Techniek. Mijn lessen heb ik opgesplitst in ontdek- en maaklessen voor dit vak.

Bij de ontdeklessen is mijn doel dat vooral het kind vanuit een bepaald thema theorie leert door het  zelf te doen (zelf ervaren) en daarin zelf ontdekt. Het zelf doen staat bij mij hoog in het vaandel.

Bij de maaklessen wil ik graag kinderen kennis laten maken met diverse materialen en gereedschappen. Door middel van eenvoudige leuke maakopdrachten (om mee naar huis te nemen) probeer ik over te brengen dat techniek leuk is.

Daarnaast betrek ik graag bedrijven uit de directe omgeving bij schoolactiviteiten op het vlak van Wetenschap en Techniek in de breedste zin van het woord.

Lucie Kuijpers

Leerkracht groep 1-2a locatie Lucia

Dit schooljaar mag ik juf zijn in groep 1 / 2 a. Het is heerlijk om te werken met kinderen van deze leeftijd. Ze zijn nog zo spontaan en enthousiast en staan open om veel te leren.
Voor mij is er de uitdaging om een afwisselende leeromgeving te creëren.
Ieder kind is anders en ik probeer om hen te laten ontdekken waar hun kracht, hun talent ligt.
Veel aandacht gaat ook uit naar een gezellige en veilige sfeer in de groep.
Zelf zing ik graag en maak deel uit van verschillende muziekgezelschappen.
Het is dus niet zo gek dat ik ook met de kinderen van onze groep graag zing en swing!
Als we zingen of muziek maken bruisen we van energie en vrolijkheid, het komt ook het groepsgevoel ten goede: Muziek geeft kleur op onze wangen en “kleur” aan onze dag!

Petra en Wilmie

interieurverzorgsters

Petra en Wilmie zijn al vele jaren aan onze school verbonden als interieurverzorgsters.
Zij zorgen er elke dag weer voor dat de school er spik en span uitziet.

Marie-Jose van Neerven

Leerkracht groep 1-2b locatie Lucia

Mijn droom om een kleuterjuf te worden, is uitgekomen op de school waar  het voor mij allemaal begon:  kleuterschool  “ De Margriet “.
Zelf ga ik nog iedere dag met veel plezier naar school en ik vind het belangrijk dat kinderen ook  met veel plezier naar school gaan. Daarnaast vind ik het belangrijk, dat kinderen zichzelf veilig en geborgen voelen , weerbaar zijn  en  een groot welbevinden hebben. Op deze manier kunnen ze open staan voor alle informatie die hen wordt aangeboden en kunnen ze zichzelf optimaal ontwikkelen.
Ik hoop dat mede door mijn bijdrage, de droom van kinderen ook uit kan komen.

Ardy Koot

Zorgcoördinator

Tom van Lieshout

Leerkracht groep 3a locatie Lucia

Mijn naam is Tom van Lieshout.
Na een aantal jaren in het bedrijfsleven gewerkt te hebben, ben ik er langzaam maar zeker achter gekomen wat mijn passie is, namelijk: werken met kinderen!
Vandaar dat ik in juli 2020 na een deeltijdstudie afgestudeerd ben aan de Kempel in Helmond.
Kinderen geven mij de energie die ik nodig heb, om vervolgens weer terug te geven aan de kinderen. Het belangrijkste vind ik dat kinderen met plezier naar school gaan en zich veilig voelen bij de leerkracht, hun klasgenoten en op school. Ik wil alle kinderen elke dag ‘zien’ en er voor ze zijn als dat nodig is. De overtuiging dat je als leerkracht dagelijks het verschil kan maken voor kinderen, motiveert mij hierin en stimuleert me om er elke dag het maximale uit te halen!

Ik vind het erg leuk om als leerkracht van groep 1 mede de basis te leggen voor een fijne en goede schoolcarrière. Ik ga er alles aan doen om deze basis goed te leggen waardoor kinderen met een fijn gevoel hun schoolcarrière starten.

Eline van Lith

Leerkracht groep 3b locatie Lucia

Mijn naam is Eline van Lith en ik ben sinds 2015 werkzaam op Kindcentrum Puur Sang. Dit schooljaar ben ik trotse juf van groep 3.
Ik werk met heel veel plezier in het onderwijs. De kinderen echt leren kennen, op zoek gaan naar nieuwe ideeën, mogelijkheden en talenten geeft mij energie. Dat kinderen met plezier naar school gaan staat voor mij voorop. Een fijne en gezellige sfeer, een luisterend oor en het leren van en met elkaar is niet weg te denken in mijn klas. Naast het werk voor de groep ben ik rekencoördinator en verdiep ik me, samen met juf Marleen, in het rekenonderwijs op onze school.

Marieta Raaijmakers

Administratief medewerker

Vincent Martens

Leerkracht groep 4-5a locatie Lucia
Ik ben Vincent Martens, vader van twee kinderen en leraar van groep 4/5.
Na het afronden van vier verschillende beroepsopleidingen en het werken in meerdere sectoren, ben ik eindelijk op een plek beland waar mijn leergierigheid en nieuwsgierigheid tot haar recht komen. Iedere dag is anders en ik vind het heerlijk om mijn eigen bevlogenheid te delen met kinderen. Doordat ik zelf heel veel verschillende soorten leerkrachten voor mijn neus heb gehad weet ik ook goed wat voor leraar ik voor mijn leerlingen wil zijn.
Het opbouwen van het zelfvertrouwen en het bieden van een veilige leeromgeving staan voor mij centraal. Wanneer je het gevoel hebt dat je er mag zijn en je het vertrouwen krijgt om jezelf uit te dagen, ontdek je pas echt hoe fijn het op school kan zijn.

Kristin Peters

Leerkracht groep 4-5a locatie Lucia

Ik woon inmiddels al een hele tijd in Mierlo en heb het hier goed naar mijn zin. Doordat mijn kinderen veel sporten, ben ik binnen het verenigingsleven veel gaan ondernemen. Ik heb bij Mifano in het bestuur gezeten, ben voorzitter geweest van het Jeugdvakantiewerk en zit in de organisatie van het open tennistoernooi. Daarnaast heb ik als vrijwilliger gewerkt bij ‘t Hummeltje (peuterspeelzaal). Vanuit daar ben ik ook terecht gekomen bij de Luciaschool inmiddels Kindercentrum Puur Sang.
Ik sta dit jaar in groep 1 op de maandag, wat ik heel leuk vind om te zien hoe de kleuters binnen komen in een school en zich gaan ontwikkelen. Ik doe dit samen met meester Tom. Op de woensdag t/m vrijdag ben ik te vinden in groep 4/5. Samen met juf Lonneke doen we deze groep. Ik mag elke dag met veel enthousiaste kinderen werken. Ik vind het erg belangrijk dat de kinderen zich veilig voelen in de klas en op school. Zo probeer ik voor een prettige sfeer te zorgen, zodat de kinderen met veel plezier naar school komen. Als kinderen met veel enthousiasme komen en zich prettig voelen, kunnen ze ook goed aan hun eigen leerproces werken.
Een aantal jaar terug, ben ik weer naar de Kempel gegaan om me verder te verdiepen in het begeleiden van leerkrachte en studenten. Daar ben ik met veel enthousiasme naartoe gegaan met als resultaat dat ik schoolopleider bij ons op school ben geworden. Dit houdt in dat ik startende leerkrachten, stagiaires en mentoren bij ons op school begeleid. Het is heel leuk om op verschillende manieren met het onderwijs bezig te zijn!

Pascalle van den Heuvel

Orthopedagoog

Mijn naam is Pascalle van den Heuvel en ik ben werkzaam als orthopedagoog bij Expertise Netwerk Eenbes (EN). Van daaruit ben ik verbonden aan de scholen uit Mierlo en Heeze 

Het Expertise Netwerk Eenbes is verbonden aan alle Eenbes basisscholen. Het EN beoogt passend onderwijs in het basisonderwijs in brede zin te ondersteunen en is gericht op hulp voor de leerling, de leerkracht, de intern begeleider, de directeur en het team.   

Als orthopedagoog kan ik ondersteuning bieden bij de schoolse ontwikkeling van uw kind. Denk hierbij aan de cognitieve ontwikkeling, didactiek, gedrag in de klas en een stukje sociaal-emotionele ontwikkeling. Dit kan middels handelingsgerichte diagnostiek (onderzoek), observatie en/of leerlingbesprekingen. Daarnaast neem ik deel aan de ondersteuningsteams. De aanvraag voor hulp of ondersteuning verloopt altijd via de directeur en/of ib-er 

Wilt u meer weten over het Expertise Netwerk? Kijk dan op:  

Lonneke Hoefsloot

Leerkracht groep 4-5b locatie Lucia

Leraar iedere dag anders! Ook na 11 jaar voor de klas is dit nog steeds een ontdekking.

Het inspireert mij om kinderen voor te bereiden op de samenleving en de maatschappij. Wat hebben de kinderen nodig aan kennis en vaardigheden in de toekomst zodat ze goed kunnen functioneren in de maatschappij? Mijn visie op goed onderwijs draag ik uit door kinderen zoveel mogelijk te motiveren- prikkelen- uitdagen in hun ontwikkeling. Samen met de kinderen op ontdekkingsreis gaan, aansluiten bij hun talenten en kijken waar de kansen liggen vind ik een uitdaging.

Naast mijn werk als leerkracht en moeder van 2 jonge kinderen ben ik momenteel bezig met een HBO MASTER studie speciale leerling zorg. Verder vind ik het enorm ontspannend om in mijn vrije tijd hard te lopen en af en toe een hockey balletje op het veld te slaan.

Anke Wijnen

Leerkracht groep 4-5b locatie Lucia

Mijn naam is Anke Wijnen en sinds schooljaar 2021-2022 ben ik werkzaam op Kindcentrum Puur Sang.

Als klein meisje wist ik al dat ik juf wilde worden. Tegen mijn moeder zei ik altijd: “Ik wil later net zo’n leuke juf worden als mijn juf van groep 3!” Na de havo was het voor mij dan ook vanzelfsprekend om naar de pabo te gaan. Ik ben op deze school komen werken, omdat ik het belangrijk vind dat kinderen verantwoordelijkheid leren dragen voor hun eigen leerproces. Iets waar onze school veel mee bezig is! Wanneer kinderen mede-eigenaar mogen zijn van hun leerproces, zullen kinderen veel gemotiveerder zijn om hun eigen doelen te behalen. Juist van dit proces kan ik zo ontzettend genieten. Je voelt de trots en blijdschap van de kinderen als het ze gelukt is! Daarnaast vind ik het belangrijk dat we als groep zorgen voor een leuke tijd. De school en de klas zijn als het ware een mini maatschappij waarbij we ervoor moeten zorgen dat iedereen zijn plekje heeft. Ik gebruik daarom veel coöperatieve werkvormen in de klas, waardoor we met iedereen leren samenwerken. Iedereen is uniek en heeft zijn of haar eigen talenten, daar moeten we gebruik van maken!

Samen met ouders en zusje woon ik in Heeze, het dorp waar ik ben opgegroeid. In mijn vrije tijd houd ik ervan om met vriendinnen leuke dingen te doen, ik lees graag en op zijn tijd houd ik van een potje squashen.

Simone van Roosendaal

Coach Expertise Netwerk
Hallo! Mijn naam is Simone van Roosendaal.
Sinds 1994 ben ik werkzaam bij Eenbes Basisonderwijs. Al een hele tijd. In die tijd heb ik op verschillende scholen in Geldrop en Heeze gewerkt als leerkracht en als directeur.
Vanaf augustus 2023 werk ik als coach bij het expertisenetwerk van Eenbes.
Mijn onderwijshart ligt bij leerlingen die iets extra’s nodig hebben om goed in ontwikkeling te komen. In mijn rol als coach mag ik vanuit mijn expertise en ervaring leerlingen, leerkrachten en scholen gaan begeleiden met hun hulpvragen. Samen gaan we met de hulpvraag aan de slag, zodat iedereen weer mooi in ontwikkeling komt.
Aan de ontwikkeling van de ander draag ik graag mijn steentje bij!
Graag tot ziens!

Ingrid Fizaan

Leerkracht groep 6-7a locatie Lucia

Sinds 1996 ben ik werkzaam in het basisonderwijs.

Ik heb op verschillende scholen les gegeven, van Tilburg tot Mierlo.

In 2018 kreeg ik de mogelijkheid om te gaan werken bij kindcentrum Puur Sang. Een uitdaging die ik graag aan ging!

Met name het gepersonaliseerd werken sprak mij erg aan. Kinderen worden zich op deze manier goed bewust van hun eigen ontwikkeling en groei. Ze worden telkens gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen, op alle gebieden. Ik word enthousiast als ik zie dat kinderen groeien en gemotiveerd zijn!

Ik vind het belangrijk dat de sfeer in de klas goed is, dat iedereen mag en kan zijn wie hij of zij is.

Daarnaast vraag ik van de kinderen om verantwoordelijk te zijn voor hun eigen handelen.

Ik werk dit jaar in groep 6/7a van locatie Lucia.

Samen met mijn collega Ilja gaan we er een fijn en gezellig jaar van maken!

Anne Hesius

Leerkracht groep 6-7b locatie Lucia

Een aantal jaar geleden heb ik mogen afstuderen op deze mooie school. Daarna kreeg ik meteen de kans om aan de slag te gaan op locatie Loeswijk. Vanaf het schooljaar 2019-2020 ben ik werkzaam op locatie Lucia.

Op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen is iets wat goed bij me past. Zo heb ik me de afgelopen jaren verdiept in het werken met de adaptieve software van Gynzy, heb ik een cursus gericht op meer- en hoogbegaafdheid gevolgd en mag ik me sinds dit schooljaar ook ‘veranderkrachtige leraar’ noemen. Daarnaast ben ik unitvoorzitter van de unit 6-7-8 en mag ik samen met mijn collega’s nieuwe lijnen uitzetten om het onderwijs op Puur Sang steeds naar een hoger niveau te tillen. Het meest enthousiast word ik wanneer ik hier ook de kinderen in kan meenemen. Elke dag proberen we samen het onderwijs te verbeteren en proberen we elkaars talenten te benutten om zo te kunnen genieten van een fijne schooldag.

Daarnaast houd ik enorm van gezelligheid! Ik vier graag een feestje en deze vrolijkheid probeer ik dan ook elke dag mee te nemen naar Puur Sang. U bent altijd welkom!

Hetty van de Laar

Onderwijsassistent

Hallo allemaal. Mijn naam is Hetty van de Laar en ik woon in Mierlo.
Ik werk al sinds 1981 als onderwijsassistente, lang geleden in het speciaal onderwijs en nu al 26 jaar op Puur Sang. Ik kan wel zeggen met heel veel plezier.
Dit schooljaar ben ik werkzaam op beide locaties, in de midden- en bovenbouw. Ik werk met groepjes kinderen maar soms ook met een kind alleen. Ook werk ik in de groepen als ondersteuner tijdens de lessen. De hulp bestaat meestal uit rekenen, lezen, taal of schrijven.
Het geeft mij veel voldoening om uw kinderen te mogen begeleiden, te helpen waar nodig is.
Een blij kind is voor mij de kers op de taart!

Ilja van Lierop

Leerkracht groep 6-7a en b locatie Lucia

Mijn naam is Ilja van Lierop, ik woon in Beek en Donk met mijn man (Erwin) en drie zoontjes (Niels, Tim en Karel).  

Na een wetenschappelijke studie en een aantal jaren op kantoor in een ziekenhuis werd het tijd voor iets heel anders. Daarom ben ik in september 2021 gestart met de deeltijd Pabo aan Hogeschool de Kempel in Helmond. Deze ‘switch’ was een hele goede keuze, want sindsdien ben ik heel gelukkig met alles wat ik al in het onderwijs mag doen en beleven.   

Inmiddels sta ik dit jaar als 2e jaar versneld voor de klas in de groepen 6/7 van locatie Lucia. Samen met Anne en Ingrid mag ik hier alle leerlingen van groep 6 en groep 7 met plezier laten leren en ervaren. Ik vind het dan ook heerlijk om ze te helpen groeien en geniet van de ‘Eureka!-momenten’.    

In de vrije tijd die ik naast mijn studie en gezin overhoud zing ik graag, speel ik piano, lees ik een boek of ben ik creatief bezig. We maken er samen een leerzaam, creatief, muzikaal en goed jaar van!  

Loop bij vragen gerust eens binnen op maandag, dinsdag of vrijdag. 

 

Tot binnenkort? 

Marleen Donker

Leerkracht groep 8 locatie Lucia
Mijn naam is Marleen Donker en ik ben al een aantal jaar juf in de bovenbouw unit 6-7-8.

Ik sta met veel plezier voor de klas.

Samen met juf Marte draaien wij samen groep 8 en gaan we er een heel fijn schooljaar van maken.

Ik vind de sfeer in de groep bovenaan staan. Kinderen moeten zich veilig en vertrouwd voelen om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

Op Puur Sang vinden we eigenaarschap heel belangrijk. Kinderen leren om zelf verantwoordelijk te zijn voor hun werk. Ze werken met eigen leerdoelen en samen zorgen we ervoor dat deze worden bereikt. Zijn doelen behaald dan wordt dit ook gevierd met een klein feestje.

Binnen onze school ben ik samen met juf Eline verantwoordelijk voor het rekenbeleid. Samen zorgen we ervoor dat het rekenen binnen onze school up to date blijft.

Tot ziens op Puur Sang!

Marte Timmermans

Leerkracht groep 8 locatie Lucia
Mijn naam is Marte Timmermans en je kunt mijn vinden in unit 678 op Locatie Lucia.
Ik vind het heerlijk om met oudere kinderen te werken. Ik help ze graag vooruit in hun eigen ontwikkeling. Iedere dag vind ik het weer heerlijk om te zien hoe al onze kinderen groeien en leren.
Op Puur Sang willen we dat de kinderen zelf verantwoordelijk zijn voor hun leerproces. Dat doen we door ze bijvoorbeeld zelf naar hun toetsen te laten kijken en van daaruit hun werkdoelen te bepalen. We helpen ze daarbij en we zien ze vooruit gaan! Een goede sfeer is daarbij een voorwaarde. We werken hard in onze groep maar er moet natuurlijk ook tijd zijn voor een dansje, een spelletje of een grapje!
Op Puur Sang ben ik verantwoordelijk voor de zaakvakken in de Ik Ontdek-tak.
Dat is niet voor niets want ik ben dol op alles wat met geschiedenis, natuur en aardrijkskunde te maken heeft.
Samen met juf Marleen en stagiaires gaan we er een leerzaam en gezellig schooljaar van maken!

Stefanie Kantelberg

Zorgcoördinator

In 2008 ben ik afgestudeerd aan de PABO. Na mijn afstuderen ben ik meteen aan de slag gegaan op basisschool Sint Lucia. Nu beter bekend als kindcentrum Puur Sang. Van de stagedagen genoot ik altijd het meest en was natuurlijk super blij dat ik daarna meteen een eigen klasje kreeg! Ik heb aan allerlei groepen lesgegeven. De laatste jaren stond ik met name in de bovenbouw.

Onze visie is erg gericht op het talent van ieder kind. Met daarnaast het kind eigenaar maken van het eigen leerproces. Dat is een hele uitdaging, maar wel een hele leuke! Dit maakt ieder kind uniek! De doelen die samen met en door de kinderen gesteld worden, leveren erg leuke gesprekken op en maken het onderwijs alleen maar mooier.

Sinds kort ben ik parttime gaan werken. Dat betekent dat ik op dit moment alleen Zorgcoördinator ben en in het management team zit. Dit doe ik met héél veel plezier! Naast de talenten die ieder kind bezit, hebben leerkrachten deze natuurlijk ook. We proberen daar zoveel mogelijk gebruik van te maken en deze in te zetten om als team te groeien en onze doelen te bereiken!

Karin van den Broek

Onderwijsassistent

Mijn naam is Karin van den Broek, ik ben geboren en getogen in Mierlo. Ik woon hier samen met mijn partner Nard, onze kinderen Rick, Tim, Gijs en de hond Loet.

Ik ben in 2017 gestart als vrijwilligster in de begeleiding van kinderen in de onderbouw en middenbouw. Zo ben ik er achter gekomen dat het werken met kinderen goed bij me past. En ik mijn opleiding tot Sociaal Pedagogische Werkster kan inzetten.

In het schooljaar 2019/2020 heb ik de kans gekregen om in dienstverband te treden. Hiermee is voor mij de cirkel weer rond omdat ik vroeger zelf ook mijn kinderjaren door heb mogen brengen op deze basisschool.

Ik werk nu met kleine groepjes kinderen, of één op één apart van de klas. Daarnaast ben ik ook aanwezig ter ondersteuning van de juffen bij de kleuters.

Ik vind de functie onderwijsassistente een job die erg goed bij me past!

Elk kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier, ik probeer ze zelf te laten ontdekken waar hun talenten liggen; dit geeft me veel energie en voldoening.

In mijn vrije tijd maak ik graag, in opdracht van de klant, een mooi sieraad. Hiervoor heb ik de opleiding tot goudsmid afgerond in 2002 te Schoonhoven. Deze creativiteit wil ik graag meenemen in de omgang met de kinderen.

Marieta Raaijmakers

Leerkrachtondersteuner

Inmiddels ben ik ruim 20 jaar werkzaam in het onderwijs.
Ik ben begonnen als onderwijsassistent op de Johannesschool hier in Mierlo.
15 jaar geleden ben ik als administratieve kracht 1 dag in de week gaan werken op locatie Loeswijk.
Inmiddels zijn mijn uren flink uitgebreid op Puur Sang en dat vind ik natuurlijk heel erg fijn!

Enkele jaren geleden heb ik de opleidingen leerkrachtondersteuner en kindercoach gevolgd.
Beide zijn een verrijking geweest voor mijn dagelijks werk.

Het is fijn om de leerkrachten nog meer te kunnen ondersteunen bij het werk in de klas.
Ook vind ik het ontzettend leuk om met kinderen te werken; vooral het werken in kleine groepjes of met een individueel kind. Ik help graag kinderen die rekenen, lezen of spelling moeilijk vinden of juist kinderen die even hun hart willen luchten. Elke dag weer krijg ik hier energie van.

Kortom….ik draag graag een steentje bij aan de ontwikkeling van uw kind(eren).

Peter Brummans

Ondersteuning unit bovenbouw

Na meer dan 40 jaren lesgeven aan groepen, ga ik tot mijn pensionering op drie ochtenden in de week ondersteunen in de bovenbouwgroepen van beide locaties.

In de afgelopen jaren hebben sommige kinderen achterstanden opgelopen door corona.

Vooral deze kinderen ga ik begeleiden op het gebied van rekenen, werkwoordspelling en begrijpend lezen.

Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging.

Tom Visser

Onderwijsassistent
Hoi allemaal, Leuk dat u een kijkje komt nemen wie ik ben!
Ik ben meester Tom en ben sinds 2020 werkzaam als onderwijsassistent op Kindcentrum Puur Sang.
Je kunt me vooral in de onder- en middenbouw vinden op beide locaties. Ik vind het leuk om iedereen te kunnen helpen. Om kinderen te helpen en collega’s te ondersteunen.
Genieten doe ik vooral als ik kinderen verder kan helpen met hun ontwikkeling, zorgen dat ze zelfvertrouwen krijgen en met een glimlach hun werk verder kunnen maken.
Wat betreft mijzelf: Ik kom uit Nuenen en kom iedere dag op de fiets naar Mierlo toe. In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met korfbal en PSV.
Mocht je nog meer over mij willen weten, loop gerust even binnen!
Met vriendelijke groet,
Tom Visser

Hidden
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google Privacybeleid en er zijn Servicevoorwaarden van toepassing.