Marleen van Diepenbeek

Leerkracht groep 1-2-3b locatie Loeswijk
Cultuurcoördinator

marleen.vandiepenbeek AT eenbes DOT nl

Ik ben Marleen van Diepenbeek - Swinkels. 59 jaar. Getrouwd met Frank en ik heb geen kinderen. Ik werk sinds 1976  in het onderwijs.

 

Ik heb allereerst de KLOS (kleuterleidsteropleiding) gevolgd.

En dus bewust gekozen voor de kleuters. Daar ligt mijn passie.

De kinderen starten hier de basisschool tijd. Voor mij de belangrijke taak om een veilige, plezierige omgeving aan te reiken waarin de kinderen zich op hun gemak voelen en zich verder kunnen ontwikkelen. 

Structuur en regelmaat vind ik belangrijk, zodat de kinderen zelfstandig aan de slag kunnen.

Ik stimuleer de kinderen elkaar te helpen en van en met elkaar te leren.

 

Ik heb opleidingen in creatieve vakken gevolgd: Lo handenarbeid, specialist drama, specialist muziek, intern cultuur coördinator, danscursussen. 

Creatieve vakken binnen het onderwijs vind ik belangrijk. Dat maakt het onderwijs nooit saai. Je kunt steeds weer iets vernieuwen of veranderen.  Zelf vind ik toneel spelen, zingen en dansen heel leuk om te doen. Dat zie je dan ook regelmatig terug in mijn lessen. Alle kinderen zijn anders en door deze vakken is er  voor ieder kind  wel iets wat hem / haar aanspreekt.

Als ik de  kinderen kan laten genieten en enthousiast mee kan laten doen  ontwikkelen ze zich ook.

 

Kinderen helpen bij hun ontwikkeling doe ik natuurlijk niet alleen. Ik vind het belangrijk dat samen met de ouders te doen. Daarom hou ik de deuren van de klas open zodat de ouders makkelijk binnen stappen. Samen helpen we de kinderen verder op weg.

Naar overzicht