Kristin Peters

Leerkracht groep 4-5b locatie Lucia
Taalcoördinator

kristin.peters AT eenbes DOT nl

Ik woon inmiddels al een hele tijd in Mierlo en heb het hier goed naar mijn zin. Doordat mijn kinderen veel sporten, ben ik binnen het verenigingsleven veel gaan ondernemen. Ik heb bij Mifano in het bestuur gezeten, ben voorzitter geweest van het Jeugdvakantiewerk en zit in de organisatie van het open tennistoernooi. Daarnaast heb ik als vrijwilliger gewerkt bij ‘t Hummeltje (peuterspeelzaal). Vanuit daar ben ik ook terecht gekomen bij de Luciaschool inmiddels Kindercentrum Puur Sang.

 

Ik sta nu in groep 4/5, waar ik elke dag met veel enthousiaste kinderen mag werken. Deze groep kinderen zijn nog heerlijk spontaan. Ik vind het erg belangrijk dat de kinderen zich veilig voelen in de klas en op school. Zo probeer ik voor een prettige sfeer te zorgen, zodat de kinderen met veel plezier naar school komen. Als kinderen met veel enthousiasme komen en zich prettig voelen, kunnen ze ook goed aan hun eigen leerproces werken.

 

Een aantal jaar terug, ben ik weer naar de Kempel gegaan om me verder te verdiepen in de taalontwikkeling van kinderen. Daar ben ik met veel enthousiasme naartoe gegaan met als resultaat dat ik “taalspecialist” ben geworden. Naast taalspecialist, ben ik ook schoolopleider bij ons op school. Dit houdt in dat ik startende leerkrachten, stagiaires en mentoren bij ons op school begeleid. Naast het begeleiden op onze school ben ik ook één dag in de week werkzaam op de Hogeschool de Kempel om daar stagiaires te begeleiden tijdens hun stage. Het is heel leuk om op verschillende manieren met het onderwijs bezig te zijn!

Naar overzicht