Astrid Reisenberger

Leerkracht groep 1/2a locatie Lucia
Leerkracht groep 3 locatie Lucia

astrid.koelewijn AT eenbes DOT nl

 

Ik ben Astrid Reisenberger- Koelewijn en ben afgelopen maart als vervangende leerkracht groep 8, bij Puur Sang - Lucia beland. Dit schooljaar ben ik vier dagen werkzaam in de onderbouw, locatie Lucia. Ik heb hier reuze veel zin in!  

  

Je zou mij een laatbloeier in onderwijsland kunnen noemen. Na afronding van mijn VWO en daarna zo’n 15 jaar een eigen zaak gehad te hebben, nog wat omzwervingen in diverse sectoren, kreeg ik zin om te gaan studeren. In 2019 ben ik afgestudeerd aan Hogeschool de Kempel, in Helmond. Met veel plezier heb ik daar de deeltijdopleiding Leerkracht Basisonderwijs gevolgd. Tijdens mijn vele stages in verschillende groepen op verschillende scholen wist ik dat ik op de juiste plek zat! Inmiddels ben ik twee jaar aan het werk binnen stichting de Eenbes, met name in de bovenbouw. Ik ben moeder van zes, inmiddels volwassen kinderen, waarvan er nog twee studeren. Deze ervaring neem ik mee in mijn klas. De onderbouw trekt mij door haar magische kant, de onbevangenheid van kinderen en de creativiteit die ik erin kwijt kan om aan te sluiten bij de belevingswereld van kinderen. Door te spelen leren jonge kinderen veel. Ze oefenen hun sociale, motorische en communicatieve vaardigheden.      

  

Ik sta iedere ochtend met een glimlach op, wetende dat dit weer een dynamische, leerzame, sportieve, gezellige en humoristische dag gaat worden! Ik prijs mij gelukkig dat ik iedere dag jullie kinderen een stukje verder mag helpen in hun ontwikkeling. Zij zitten vol talenten die ontdekt en gestimuleerd mogen worden. Ieder in zijn of haar eigen tempo. Een goede sfeer in de groep is een randvoorwaarde om te kunnen leren. Daarnaast moeten kinderen zich veilig voelen. Iedereen mag er zijn!   

Niet alleen het onderwijzen en coachen van de kinderen geeft veel plezier en energie, ook het deel uit mogen maken van dit dynamisch team zorgt bij mij voor veel werkgeluk.  

De laatste schakel die van onschatbare waarde is voor de ontwikkeling van uw kleuter en jong kind, bent u als ouder zelf! Ik hoop dan ook op een prettige samenwerking met een open communicatie met u. Mijn deur staat altijd voor u open.  

  

Voel u welkom in de klas!  

 

Naar overzicht