Anke Wijnen

Leerkracht groep 6-7a locatie Lucia

anke.wijnen AT eenbes DOT nl

Mijn naam is Anke Wijnen en sinds schooljaar 2021-2022 ben ik werkzaam op Kindcentrum Puur Sang.

Als klein meisje wist ik al dat ik juf wilde worden. Tegen mijn moeder zei ik altijd: “Ik wil later net zo’n leuke juf worden als mijn juf van groep 3!”

Na de havo was het voor mij dan ook vanzelfsprekend om naar de pabo te gaan. Deze opleiding heb ik vorig schooljaar op Kindcentrum Puur Sang in groep 6/7 mogen afronden.

Dit schooljaar mag ik aan de slag met mijn eigen groep 6/7a, waar ik enorm naar uitkijk! Ik ben naar deze school gekomen, omdat ik het erg belangrijk vind dat kinderen verantwoordelijkheid leren dragen voor hun eigen leerproces. Iets waar onze school veel mee bezig is! Wanneer kinderen mede-eigenaar mogen zijn van hun leerproces, zullen kinderen veel gemotiveerder zijn om hun eigen doelen te behalen. Juist van dit proces kan ik zo ontzettend genieten. Je voelt de trots en blijdschap van de kinderen als het ze gelukt is! Daarnaast vind ik het belangrijk dat we als groep zorgen voor een leuke tijd. De school en de klas zijn als het ware een mini maatschappij waarbij we ervoor moeten zorgen dat iedereen zijn plekje heeft. Ik gebruik daarom veel coöperatieve werkvormen in de klas, waardoor we met iedereen leren samenwerken. Iedereen is uniek en heeft zijn of haar eigen talenten, daar moeten we gebruik van maken!

 

Samen met ouders en zusje woon ik in Heeze, het dorp waar ik ben opgegroeid.

In mijn vrije tijd houd ik ervan om met vriendinnen leuke dingen te doen, ik lees graag en op zijn tijd houd ik van een potje squashen.

Naar overzicht